Informatikai szaktanácsadás

Számítógép vásárlás, bővítés, a tanácsadástól a kivitelezésig

Ha valamilyen informatikai eszköz vásárlása előtt állunk, kérdések tömkelege merül fel bennünk:

♦ Asztali, vagy hordozható gépet vegyek?
♦ Biztos, hogy a drágább jobb?
♦ Hol vásároljak?
♦ Mellyek a legmegbízhatóbb márkák?
♦ Milyen programokat használjak, és honnan szerezzem be azokat?

Egy számítógép vásárlása rendkívül nagy körültekintést igényel. A számítógép életünk része, munkaeszköz lett, így elengedhetetlen feltétel a megbízhatóság, tartósság, a teljesítmény és a költséghatékonyság.

Az IT for you segít Önnek kiválasztani a megfelelő számítógépet, szoftvereket, informatikai eszközöket, melyeket szakszerűen üzembe is helyezünk és igény szerint karbantartunk.


Illegális szoftverek

Tudta Ön, hogy az illegálisan letöltött, feltört szoftverek használata bűncselekménynek számít? Igaz, hogy a hazai fizetésekhez mérten a szoftverek árai sokak számára nem megengedhetőek, de a megoldás nem a kalózkodásban rejlik. Gondoljunk bele, hogy mekkora veszteséget okozunk ezzel a cégnek, a programozóknak, akik akár éveket is dolgoztak egy program tervezésével, kivitelezésével. Arról nem beszélve, hogy ezen szoftverek illegális telepítése jogi következménnyel jár a felhasználó felé.

Sokan nem tudják, hogy rengeteg olyan program létezik, amely ingyenesen letölthető, és szabadon felhasználható mindenki számára. Ezen programok szinte ugyanazokat a funkciókat látják el, mint fizetős társaik. Egyre több cég, és intézmény áll át a szabadon felhasználható szoftverekre, mert ezzel nem kevés pénzt spórolnak, illetve nyugodtak lehetnek afelől, hogy jogtiszták a programjaik.

Mi segítünk Önnek kiválasztani a munkájához legmegfelelőbb szoftvereket, és tanácsot adunk a szoftverhasználati jogokkal kapcsolatban!

Az internet sötét oldala...

Számítógépes játékok, sexting (meztelen fotók terjesztése), online függőség, illegális tartalmak, cyberbullying (rágalmazások, zaklatások) - számos veszély, amellyel gyerekek, fiatalok az interneten találkozhatnak. De vajon a laikus felhasználók, illetve a szülők tisztában vannak azzal, milyen tartalmakba futhatnak bele gyermekeik az interneten?

Személyes adatok védelme, kiadása közösségi portálokon

Érdemes lefektetett szabályok szerint internetezni. A gyermeket meg kell tanítani a más online-felhasználókkal szemben tanúsított helyes magatartásra, és figyelmeztetni az elsődleges veszélyekre, amit a személyes adatok kiadása eredményezhet. Egyszerű szabályként bevezethető, hogy a gyermek saját nevét, telefonszámát és fényképeit kizárólag a szülővel történő egyeztetés után adja ki. Az internetes közösségi oldalakon, társkeresőkön megismert ismeretlen személyekkel való személyes találkozás veszélyei sem elhanyagolható tényezők. Az ilyen "vakrandik" erőszakos bűncselekményekhez is vezethetnek.

Informatikusaink, pedagógusaink segíthetnek Önnek abban, hogy milyen módszerekkel tudja kontrollálni gyermeke internetes jelenlétét, tanácsokat adunk a fent említett veszélyhelyzetek elkerülésére. Szoftveres megoldásokat kínálunk a teljes körű felügyelet megvalósításához!

Rólunk

Az IT for you egy, a közelmúltban megalakult magánvállalkozás, amely informatikai területen széles körben, személyre szabottan nyújt különféle szolgáltatásokat Budapest területén. Célunk professzionális, költséghatékony megoldások értékesítése magánszemélyek, cégek, és intézmények számára egyaránt.

Elérhetőségeink

e-mail: info@itforyou.hu

Weboldal: www.itforyou.hu

Facebook oldalunk: facebook.com/itforyou