Hálózatépítés, üzemeltetés

Hálózati szolgáltatásainkat magánszemélyek, közintézmények, vállalkozások is igénybe vehetik.


♦ vezetékes, mobil, és vezeték nélküli (WIFI) hálózatok kiépítése

Több számítógéppel rendelkezik, és szeretné, ha mindegyikkel tudna csatlakozni az internethez? Esetlegesen szeretné hogy a gépek "lássák egymást" (fájlmegosztások, nyomtatómegosztások)? A megoldás az internet megosztása, illetve helyi hálózat kialakítása. Mindez történhet vezetékes formában, (megfelelő hálózati eszközök, és megfelelő hosszúságú kábelek segítségével), valamint vezeték nélkül, úgynevezett WIFI technológiával. Ez utóbbi egyre gyakoribb, mivel sokkal kényelmesebb, sokkal esztétikusabb (nem futnak kábelek a szobákon keresztül, a falon át), valamint nincs helyhez kötve az internethasználat. A WIFI router (forgalomirányító) hatótávolságában, akár egy másik szobában, vagy kertjében ülve is böngészhet a hálózaton, interneten. Vezeték nélküli hálózat esetén rendkívül fontos a megfelelő biztonsági szint beállítása. Egy rosszul konfigurált WIFI hálózatot könnyű feltörni, és az Ön tudtán kívül mások is használhatják az előfizetését, rosszabb esetben a merevlemeze tartalmához is hozzáférhetnek. Bízza szakemberünkre hálózatának kiépítését, és a biztonságos internetezése garantált lesz!


♦ levelező programok telepítése, konfigurálása, biztonsági mentése

Az internetes, online levelezőrendszerek (freemail, gmail, vipmail, citromail, stb.), mellett a lokális levelezőprogramok használata is elterjedt. Ilyen pl. a MS Outlook, illetve a Thunderbird is. Ezen szoftverek előnyei közé tartozik a több postafiók együttes, valamint külön-külön használata. Mindenre kiterjedő, részletes címtár készítési lehetőség. A már letöltött leveleinket internetkapcsolat nélkül is megtekinthetjük, valamint kategóriákba rendezhetjük, csoportosíthatjuk őket. Az ilyen levelezőrendszerek biztonsági mentése rendkívül fontos. Egy esetleges rendszer újratelepítés során, biztonsági mentés híján az összes levél, és címtár eltűnhet, nem kis bosszúságot okozva.


♦ hálózati hibák kiszűrése, javítása

Nincs internet? Nem működik a helyi hálózat? Nem tud nyomtatni? A hálózati hibák kiszűrése helyben (otthonában, irodájában), vagy esetlegesen távolról is lehetséges. Áramszünetek, szoftveres, hardveres hibák is állhatnak a hálózati hibák mögött. Munkatársaink gyorsan, és szakszerűen elhárítják a hálózati hibákat, felmérik a jelenlegi hálózati struktúrát, és ajánlatot tesznek egy jobb biztonságosabb hálózat kialakítására.


♦ Windows alapú szerverek telepítése, üzemeltetése

Vállaljuk Windows 2003, és Windows 2008 szerverek kiépítését, teljes körű adminisztrálását.


♦ hálózati nyomtatók konfigurálása

Egy nyomtató, több számítógép. A megoldás a nyomtató hálózati megosztásában rejlik. Munkatársaink megoldják, hogy otthonában, vagy irodájában minden hálózatba kötött számítógépről elérhető legyen a nyomtatási szolgáltatás.

Rólunk

Az IT for you egy, a közelmúltban megalakult magánvállalkozás, amely informatikai területen széles körben, személyre szabottan nyújt különféle szolgáltatásokat Budapest területén. Célunk professzionális, költséghatékony megoldások értékesítése magánszemélyek, cégek, és intézmények számára egyaránt.

Elérhetőségeink

e-mail: info@itforyou.hu

Weboldal: www.itforyou.hu

Facebook oldalunk: facebook.com/itforyou